Zásady ochrany osobních údajů

TyJáMi, z. s. (Divadlo TyJáMi)
v rámci Nařízení EU č. 2016/679 o ochraně osobních údajů (GDPR – General Data Protection Regulation)

  1. K čemu slouží tento dokument?
    • účelem tohoto dokumentu je seznámit Vás s tím, jak náš spolek nakládá s Vašimi osobními údaji a jaká jsou Vaše práva ve vztahu k osobním údajům, které o Vás zpracováváme
  2. Co jsou to osobní údaje?
    • veškeré informace o identifikované nebo identifikovatelné fyzické osobě (dále jen „subjekt údajů“), tzn. jakékoliv údaje, na základě kterých je možné fyzickou osobu přímo či nepřímo identifikovat
  3. Co je to zpracování osobních údajů?
    • jakákoliv operace nebo soubor operací s osobními údaji, prováděná také automatizovaně, jako je shromažďování, zaznamenání, uspořádání, uložení, pozměnění, vyhledání, použití, šíření či zpřístupnění, ale také jejich omezení a výmaz nebo zničení
  4. Za jakým účelem se Vaše osobní údaje zpracovávají a jakých osobních se údajů se to týká?
    Vaše osobní údaje zpracováváme pouze pro tyto účely:

    • plnění smlouvy, kterou jste s námi uzavřeli, především poskytování objednaných služeb (objednaných představení na vlastní scéně nebo zájezdových představení, vstupenek na představení)
    • dodržení našich zákonných povinností
    • náš oprávněný zájem (např. uplatnění našeho nároku plynoucího ze smlouvy, zasílání informací o našich službách – přímý marketing apod.)
    • s ohledem na uvedené účely zpracováváme pouze údaje, které uvádíte ve smlouvě (objednávce) s námi, případně údaje, které od Vás získáme v průběhu plnění smlouvy, tedy:
      • jméno a příjmení, případně IČO a DIČ u podnikatelů
      • datum narození
      • bydliště, doručovací adresa, případně sídlo a fakturační adresa u podnikatelů
      • e-mailová adresa a telefonní číslo
      • údaje o tom, jaké služby a v jakém rozsahu od nás využíváte, včetně informací o tom, jaká představení jste již navštívili
    • zpracování Vašich osobních údajů pro účely splnění smlouvy je nezbytným požadavkem pro samotné uzavření smlouvy a poskytnutí plnění z naší strany

Komentáře:
Pokud návštěvníci přidají komentář na tento web, jsou shromažďovány údaje zobrazené ve formuláři pro komentář, dále IP adresa návštěvníka a řetězec user agent definující prohlížeč, což pomáhá k detekci spamu.

Službě Gravatar může být poskytnut anonymní řetězec vytvořený z vaší emailové adresy (nazývaný také hash), díky kterému lze určit jestli tuto službu používáte. Zásady ochrany osobních údajů služby Gravatar jsou k dispozici zde: https://automattic.com/privacy/. Po schválení vašeho komentáře je váš profilový obrázek viditelný pro veřejnost v kontextu vašeho komentáře.

Kontaktní formuláře:
Údaje z kontaktních formulářů a zadané přes e-shop uchováváme pouze pro účely služeb zákazníkům, ale nepoužíváme tyto informace za účelem marketingu.

  1. Potřebujeme ke zpracování údajů Váš souhlas?
    • v současné době nikoli, protože zpracováváme Vaše osobní údaje pouze v režimech, k nimž výslovný souhlas není potřeba
  2. Kdo je to správce a kdo má přístup k Vašim osobním údajům?
    • správcem je ten, kdo nejen zpracovává Vaše osobní údaje, ale především pro toto zpracování stanovuje účel a prostředky
    • Vaše osobní údaje zpracovává: TyJáMi, z. s, se sídlem Pernerova 558/44, Karlín, 186 00 Praha 8 – jsme tedy správcem Vašich osobních údajů
    • dále nemá k Vašim osobním údajům v rozsahu uvedeném v bodě 4) přístup nikdo jiný
  3. Jak dlouho Vaše osobní údaje zpracováváme?
    • Vaše osobní údaje uchováváme po dobu trvání smlouvy, kterou jste s námi uzavřeli
    • po skončení smluvního vztahu v uchovávání pokračujeme, jestliže pro nás tato povinnost plyne z právních předpisů (v současné době to může být až 10 let)
    • dalším důvodem pro uchování osobních údajů i po skončení smluvního vztahu je uplatnění našeho nároku, který i nadále přetrvává (např. evidence a vymáhání dlužné částky)
  4. Jak vaše osobní údaje chráníme?
    • používáme HTTPS šifrování
    • použitá IT technika, mobilní telefony jsou zabezpečeny hesly
    • papírová dokumentace je skladována v uzamčených prostorách
  5. Jaká jsou Vaše práva?
    • právo na informace o zpracování (veškeré nezbytné informace naleznete v tomto informačním memorandu, pokud zde nenaleznete to, co hledáte, můžete se na nás obrátit prostřednictvím kontaktních údajů uvedených níže)
    • právo na přístup k Vašim osobním údajům, jejich opravu či výmaz
    • máte právo na informaci o účelu zpracování, jeho rozsahu či době uchování
    • zároveň máte právo na to, aby byly zpracovány pouze přesné osobní údaje, které odpovídají skutečnosti – s tímto zároveň souvisí právo na případnou opravu nepřesných osobních údajů
    • pokud již pominul účel či zákonný důvod, na základě kterého byly osobní údaje zpracovány, máte právo na jejich výmaz
    • právo vznést námitku (námitku máte možnost vznést kdykoliv, když se domníváte, že zpracování probíhá v rozporu s právními předpisy)
    • na základě námitky jsme (v případě její oprávněnosti) povinni zpracování Vašich osobních údajů ukončit (bude se jednat o případy, kdy bychom Vaše osobní údaje zpracovávali z důvodu našeho oprávněného zájmu, který by již pominul)
    • právo na přenositelnost údajů (pokud nás požádáte, abychom Vaše osobní údaje předali jinému správci, uděláme tak v rozsahu, v jakém o to požádáte)
    • právo podat stížnost u ÚOOÚ (kdykoliv můžete podat podnět či stížnost k Úřadu pro ochranu osobních údajů www.uoou.cz)
    • právo na omezení zpracování (v případě, že jsou Vaše zpracovávané údaje nepřesné, omezíme jejich zpracování po dobu nutnou k jejich opravě či doplnění, zpracování omezíme také po dobu, po kterou prověřujeme, že Vámi vznesená námitka je legitimní)
    • právo na oznámení o porušení zabezpečení osobních údajů (toto právo spočívá v naší povinnosti oznámit Vám v souladu s právními předpisy případy, kdy dojde k porušení zabezpečení Vašich osobních údajů, z nějž vyplyne vysoké riziko pro Vaše práva a svobody)Pokud máte na tomto webu účet nebo jste zde přidali komentáře, můžete požádat o obdržení souboru s exportem osobních údajů, které o vás uchováváme, včetně všech údajů, které jste nám poskytli. Můžete také požádat o odstranění veškerých osobních údajů, které o vás uchováváme. Tato možnost nezahrnuje údaje, které jsme povinni uchovávat z administrativních, právních nebo bezpečnostních důvodů.
  6. Naše kontaktní údaje
    • kontaktovat nás můžete prostřednictvím e-mailové adresy: info(a)tyjami.cz nebo písemně v sídle spolku Pernerova 558/44, Karlín, 186 00 Praha 8
    • v souladu s právními předpisy pověřenec pro ochranu osobních údajů nebyl jmenován.

GOOGLE ANALYTICS

Toto je prohlášení provozovatele stránek o využívání služby Google Analytics v souladu se smluvním ujednáním.

Tyto stránky používají službu Google Analytics, poskytovanou společností Google, Inc. (dále jen „Google“). Služba Google Analytics používá souborů „cookies“, umožňující analýzu způsobu užívání této stránky jejími uživateli. Informace vygenerované souborem cookie o užívání stránky (včetně vaší IP adresy) bude společností Google přenesen a uložen na serverech ve Spojených státech.

Google bude užívat těchto informací pro účely vyhodnocování užívání stránky a vytváření zpráv o její aktivitě, určených pro její provozovatele, a pro poskytování dalších služeb týkajících se činností na stránce a užívání internetu vůbec. Google může také poskytnout tyto informace třetím osobám, bude-li to požadováno zákonem nebo budu-li takovéto třetí osoby zpracovávat tyto informace pro Google.

Google nebude spojovat vaší IP adresu s jakýmikoli jinými daty, která má k dispozici. Můžete odmítnout používání souborů cookies volbou v příslušném nastavení ve vašem prohlížeči, avšak uvědomte si, že jestliže tak učiníte, tak nebudete schopni plně využívat veškeré funkce této stránky. Používáním této stránky souhlasíte se zpracováváním údajů o vás společností Google, a to způsobem a k účelu shora uvedeným

Zásady ochrany údajů společnosti Google.